Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

marți, 25 aprilie 2017

Perle de tapioca cu ceai verde si crema de cocos

Dupa băutură originară din Taiwan Bubble Tea, va propun o alta reteta cu perle de tapioca japoneze.
O reteta improvizata, o puteti face cu ceaiul preferat.

Eu am facut-o cu ceai verde. Pentru o textura cremoasa am adaugat crema de cocos si pentru a adauga du peps si crocant am pus fructe confiate si uscate: lamaie si caise.

Perlele de tapioca au formă sferică, iar prin fierbere capătă consistenţa unui gel, astfel că sunt folosite la prepararea budincilor şi a sosurilor.
Adăugate în ceai, îi conferă acestuia mai multă densitate şi o textură plăcută, însă fără a-i influenţa aroma, deoarece au un gust neutru.


Ingrediente : pentru 4 persoane
600 ml de ceai verde/matcha
60 g de perle de tapioca japoneze (de diametru mai mic decat cele normale)
50 g de zahar
20 cl de crema de cocos
8 caise uscate
30 g  coaja de lamaie confiate
pentru decor: mini chamallows, migdale feliate, pudra de nuca de cocos

Préparation:
Preparati ceaiul : incalziti apa intre 70 si 80°C. ( o aduceti la fierbere, umpleti 2/3 si completati cu 1/3 de apa la temperatura ambianta).

Puneti 3-4 plicuri de ceai, acoperiti si lasati timp de 2 minute. 
Scoatei plicurile de ceai.

Puneti la fiert ceaiul si adaugati in el perlele de tapioca, zaharul fructele taiate bucatele (pastrati 4 caise pentru decorul final).
Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute amestecand.

Dupa 6 minute adaugati crema de cocos, amestecati si continuati fierberea amestecand.

Luati de pe foc si varsati in 4 pahare transparente.

 
Va ramane sa decorati dupa preferinta.

Puteti sa-l servi caldut, sau rece.
Gustul ceaiului verde un pic amar se simte si se combineaza foarte bine cu fructele dulci si cu finetea cremei de cocos. Textura perlelor este de asemenea foarte placuta.
Daca nu va place ceaiul verde folositi un alt ceai-  din fructe de exemplu .

Bun desert.
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...