Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 12 ianuarie 2017

Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea

Ceai cu perle, de asemenea, cunoscut sub numele de Bubble Tea este o băutură originară din Taiwan unde, la finalul anilor 1980, era băutura preferată a copiilor, fiind servită la chioşcurile din faţa şcolilor.
În ultimii 15 ani a devenit atat de populară încat este considerata ca o  "băutură națională".
Este consumata în multe țări din Asia : Taiwan, China (inclusiv Hong Kong și Macao), Coreea de Sud, Singapore, Malaezia, Filipine, Vietnam și Tailanda si a ajuns până în Europa şi America. 
În afară de ceai şi perle de tapioca, Bubble Tea poate conţine o varietate largă de ingrediente: sirop, suc de fructe, lapte, condimente etc.
Perlele de tapioca au formă sferică, iar prin fierbere capătă consistenţa unui gel, astfel că sunt folosite la prepararea budincilor şi a sosurilor. Adăugate în ceai, îi conferă acestuia mai multă densitate şi o textură plăcută, însă fără a-i influenţa aroma, deoarece au un gust neutru. Fiind mai grele decât lichidul, se aşază la baza recipientului şi formează un strat de mărgele strălucitoare, care ies în evidenţă.

Bubble Tea se serveşte în pahare mari, transparente, pentru ca perlele să fie vizibile, alături de un pai larg, prin care să poată fi uşor savurate. Perlele de tapioca se găsesc, de obicei, în magazinele cu produse asiatice şi au mai multe mărimi şi nuanţe: asemenea coacăzelor negre, culori pale, albe, colorate etc.
Ingrediente: pentru 2-3 persoane 
4 lingurițe ceai verde (sau negru) 
75 cl de apa
2-3 linguri de sirop/ portie (din menta pentru mine) 
50 g de perle de tapioca japoneze (de diametru mai mic decat cele normale)
2-3 cuburi de gheață / portie 
lapte

Mod de preparare: 
Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească.
Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in care au fiert. Scurgeti perlele si le clatiti cu apă rece.
Se dispun perlele  în pahare, adaugati cuburile de gheata.
   
Se toarnă ceaiul dulce și termina cu un pic de lapte!  Este excelent !
Bun ceai!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...