Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 10 august 2017

Prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata

Lamington este o prajitura traditionala australiana.
Daca sunteti amatori de ciocolata si de nuca de cocos, aceasta prajitura este pentru dvs..
Numele ei vine de la baronul Charles Cochrane-Baillie, al 2-lea baron de Lamington, guvernator de Queensland intre 1896 et 1901. Servitoarea lui a scapat din greseala pandispanul preferat al guvernatorului intr-un bol cu ciocolata topita. Baronul Lamington i-a propus atunci acesteia sa inveleasca pandispanul in nuca de cocos pentru a nu se murdari pe degete.
Prajitura a fost un mare succes si a facut istorie.
Alta poveste spune ca semana cu palaria guvernatorului.
Este atat de populara incat pe 21 iulie 2006 in Australia. s-a proclamat ziua ei - National Lamington Day .
Ingrediente:
125 g de unt moale
125 g de zahar
vanilie esenta
2 oua
250 g de faina
1/2 plic de praf de copt
1 varf de sare
12 cl de lapte

Pentre glazura:
250 g de zahar (400 g  in reteta australiana
5 linguri de cacao amara
20 g de unt topit
10 cl de lapte
100-150 g de nuca de cocos

Mod de preparare :


Frecati untul cu zaharul si vanilia.

Adaugati ouale treptat amestecand, apoi laptele.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Amestecati bine pentru a obtine un aluat omogen.


Varsati compozitia intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt
(20 X 30 cm) .

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute

Lasati sa se raceasca un pic inainte de a-l scoate din forma.

Taiati in patrate (5x5 cm) sau dreptunghiuri.

Pregatiti glazura :

Amestecati cacaoa cu zaharul.
Puneti la topit untul in lapte la foc potrivit.
Adaugati amestecul cacao- zahar.
Cand incepe sa fiarba, lasati 1-2 minute si luati de pe foc.

Cu 2 furculite sau cu o bagheta inrobati partile de prajitura intai in ciocolata si apoi in nuca de cocos.

Lasati-le sa se usuce pe un gril.







Bun desert!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...