Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 10 iulie 2017

Tarta cu capsuni si biscuiti

Cea mai faimoasa tarta cu fructe este cea cu capsuni. Pentru a va delecta cu adevarat va recomand sa asteptati sezonul capsunilor, pentru a avea fructe de sezon frumoase si parfumate..
De obicei se face cu aluat fraged sau cu foietaj. Va propun o varianta cu o baza din biscuiti sfaramati.
Ingrediente :pentru 6 persoane
200 g de biscuiti  digestivi
80 g de unt topit
500 g de capsuni
Pentru crema:
40 cl de lapte
60 g zahăr
25 g amidon de porumb -Maïzena
1 ou și 1 gălbenuș de ou
1/2 pastaie de vanilie

1 plic pentru napat-jeleu transparent

Mod de preparare :
Se pune la-ncălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.
Incalziti cuptorul la 160° C.
Mixatti biscuitii, adaugati untul topit si amestecati.
Puneti amestecul obtinut intr-o forma amovibila acoperita cu hartie de copt si tasati bine.
Dati la cuptor pentru 10 minute.
Lasati sa se raceasca. 
Spalati si curatati capsunile.
Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile. Puneti jumatati de capsuni pe marginile formei.
Amestecati crema racita si cu un posh (sau fara) depuneti crema peste baza din biscuiti.
Decorati apoi cu capsunile ramase.
Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.
Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon. 
Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.
Demulati iainte de a servi. Puteti pregati crema patisiera o seara inainte.
Bun desert !

Alte retete cu capsuni- aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...