Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 8 iulie 2017

Prajitura cu gris si migdale/ Cipru

O reteta autentica cipriota, o prajitura delicioasa pe care o voi reface cu siguranta.

Am folosit griș de grâu foarte fin pentru cușcuș (couscous) .

Ingrediente: am utilizat ca masura un pahar de 15 cl
1/2 pahar de unt topit si racit
1/2 pahar de zahar
2 oua
1 pahar de faina
1 pahar de griș de grâu foarte fin pentru cușcuș (couscous)
1 lingura praf de copt
1 pahar de migdale macinate
4 linguri de lapte
migdale intregi cu tot cu coaja

Sirop:
1 pahar de apa +1 pahar de zahar

Mod de preparare:


Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.

Amestecati bine.

Am adaugat un pic de lapte caci compozitia mi se parea prea groasa.

Varsati intr-o tava unsa (20/30 cm).

Decorati cu migdale intregi.

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
Intre timp pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.
Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.

Varsati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.


Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati bine ouale cu zaharul.

Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.

Amestecati bine.

Am adaugat un pic de lapte caci compozitia mi se parea prea groasa.

Varsati intr-o tava unsa (20/30 cm).

Decorati cu migdale intregi.

Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
Intre timp pregatiti siropul: fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute.
Scoateti prajitura, lasati sa se raceasca 5 minute si taiati-o in portii.

Varsati siropul uniform deasupra si lasati-o sa se raceasca complet.

Este delicioasa!
Daca vreti o prajitura mai mare, in reteta originala masura era o cana de 25 cl.
Trebuiau 3 oua  si pentru sirop trebuia o cana si jumatate de zahar si o cana si jumatate de apa - 45 minute la cuptor.
Bun desert!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...