Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 12 mai 2017

Tocană de creveți braziliana - Moqueca de camarão

La Moqueca de peste este un plat specific brazilian care isi are originile in provincia Bahia.
Aveti aici varianta cu creveti care se numeste Moqueca de camarão  ( creveti- camarãos in limba portugheza ).
 
Este un plat foarte celebru in Brazilia.
O moqueca adevărată e făcută în cratiţă largă de ceramică, cu capac, si cu ulei de palmier 'dende'.
Ingredientele sunt aşezate în straturi circulare, unele peste altele, astfel încât să împrumute savori unele altora fără a se deteriora. Straturi de ceapă, ardei gras, roşii, toate alternate cu ingrediente pentru gust şi aromă şi stropite gradat cu uleiul de palmier. Apoi totul scăldat în laptele de cocos făcut natural, în blender, din miez de nucă de cocos matură şi apă de cocos. Capacul pe cratiţă şi cratiţa pe foc mediu în jur de treizeci de minute.
Lipseste in reteta mea uleiul de palmier foarte controversat in Europa.
In Brazilia nu se poate concepe insa acest plat fara ulei de palmier.

Ingrediente : pentru  6 persoane
1 kg de creveti cruzi  ( sau cumparati  gata fierti de la pescarie )
2 catei de usturoi
sucul de la o lamaie
3 linguri de ulei (de palmier daca aveti)
2 cepe verzi
3 rosii taiate rondele
1 aredei galben en rondelles + 1/2 ardei verde taiat in lamele
sare, piper
25 cl de lapte de cocos
verdeata tocata dupa dorinta
boia de ardei
1 lingura pudra de curry (facultativ)

Mon de preparare: 

Curatati crevetii.
Puneti-i la marinat cu sucul de lamaie si cateii de usturoi tocati, sare, piper si un pic de boia de ardei.
Lasati-i la rece la frigider cel putin 15 minute.

Taiati partea alba a cepei in rondele si partea verde o tocati marunt.

Puneti la-ncalzit uleiul si prajiti rapid crevetii (daca sunt cruzi prajiti-i pana devin roz) pe o parte si pe alta intr-o tigaie adanca.

Scoateti-i din tigaie si rezervati.


In aceeasi tigaie puneti la prajit ceapa verde.



Adaugati ardeiul galben taiat in rondele subtiri si ardeiul verde taiat in lamele, puneti deasupra rondelele de ceapa , apoi rondelele de rosii.
Varsati deasupra marinada ramasa de la creveti.
Puneti sare, piper, un pic de  boia de ardei.
Acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10-15 minute.
(rondelele trebuie sa fie fierte dar sa ramana in acelasi timp intregi)

Puneti apoi deasupra crevetii si varsati peste laptele de cocos.

Acoperiti din nou si gatiti cateva minute.

Presarati verdeata tocata si  luati de pe foc. Este gata!

Serviti cu orez alb natur.

Este o mancare delicioasa, am mancat de 2 ori (suntem 3).
A 2-a oara am pus o lingura de curry si am reincalzit la foc mic. Este si mai bun :)

Pofta Buna!




imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...