Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 15 mai 2017

Pastai verzi cu rosii

Un fel rapid, simplu care-mi place foarte mult.
Am folosit pastai prospete , sezonul lor se apropie asa ca va propun aceasta reteta facuta in septembrie anul trecut.

Pastaile verzi se pot congela.
Se spala, curata si se fierb in apa clocotita cu sare timp de  3-6 minute (depinde de cantitate) .
Le puneti apoi sub un jet de apa rece, le scurgeti si le lasati sa se usuce.
Puneti apoi pastaile in pungi de congelat.

Ingrediente:


500 g de pastai verzi proaspete
1 ceapa tocata marunt
4 rosii
2 catei mici de usturoi
2 linguri ulei
1 lingurita rasa de paprika
sare, piper


Mod de preparare:

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
Adaugati pastaile verzi curatate. 
Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.
Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.


Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte.
Colorati ceapa, adaugati pastaile scurse, paprika si sotati.

Curatati rosiile de piele (le taiati fundulin cruce si le puneti in apa clocotita 2 minute)

Tocati rosiile marunt si le puneti peste pastai.

Puneti sare si piper si gatiti la foc potrivit
timp de 10-15 minute.

Verificati daca sunt fierte, adaugati un pic de apa clocotita daca trebuie.

Cand sunt fierte puneti peste ele usturoiul pisat si amestecati.

Serviti-le fierbinti simple cu paine proaspata sau cu mamaliga.
Pofta Buna !
imprimez print 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...