Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 23 martie 2017

Crema Orange Curd

Curd-ul (in engleza Fruit curd ) in general, este o crema pe baza de fructe.
Este extrem de raspandita in Marea Britanie si in SUA .
Crema cu lamaie este cea mai populara, insa se poate pregati si cu lime, portocala, grepfrut..... 
Iata o reteta cu portocale.

Britanicii o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti.
Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, tarte, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc.








Ingrediente : pentru 500 g de crema
3 galbenusuri de ou
80 g de zahar
20 g de amidon de porumb - Maizena
25 cl de suc de portocale (3-4 portocale)
40 g de unt

Mod de preparare :




Într-un castron, se bat ouale cu zaharul pana cand amestecul se albeste.
Adaugati amidonul si amestecati


Se adauga treptat sucul de portocale.

Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.
Se pune la fiert la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.


Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel.

Luati de pe foc si adaugati untul moale.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand .

Puneti un film alimentar la suprafata si dati la frigider.
Am facut mini tarte- pentru aluat vezi reteta aici.



Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...