Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 30 ianuarie 2017

Placinta pralinata- Galette de rois

Dupa reteta clasica cu crema "frangipane" (un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale),
va propun o placinta cu umplutura pralinata de data aceasta.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei - 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
Praline: 100 g de zahar si 100 g migdale+alune 
Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat.
Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le rastrunam pe o planseta. Le lasam la racit. Cand s-au racit le mixam pentru o obtine o pudra (sau continuam pana obtinem o pasta - ca pentru Prajitura Paris-Brest).

Ingre diente: pentru 4 portii
1 galbenus de ou
1 foaie rotunda de aluat de foietaj
2 ouă întregi
50g zahăr pudră
30g unt moale
50 g pudra praline (o puteti cumpara deasemenea)
100g pudră de migdale
50 g ciocolata alba



Mod de preparare:

Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale.
Incorporati treptat pudra demigdale si cea de praline.
Aşezăm discul de aluat într-o tavă, pe o hârtie de copt.


Puneti crema in centru.

Punem figurina si bucatelele de ciocolata alba.
Inchideti in forma de demi-luna, apasati si sudati bine marginile.
Bateti galbenusul de ou cu 1 lingura de apa rece.

Ungeti suprafata placintei cu un penson si puteti trasa linii cu dosul unui cutit. Faceti gauri cu o scobitoare.
Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C apoi reducem la 180°C si coacem inca 20 de minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).



Bun desert !

imprimez print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...