Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

vineri, 6 ianuarie 2017

Hering "imbracat"

Craciunul pentru crestinii ortodocsi de rit vechi este sarbatorit pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile fata de calendarul oficial.
Inainte de Hristos existau doua sisteme de calculare a timpului unui an: unul al egiptenilor - care era mai corect, dar nici el perfect - de 365 zile, altul, al romanilor, care era de 355 zile. Insa, ramanea anual o diferenta de timp de zece zile intre aceste doua sisteme, si chiar intre fiecare dintre ele si calendarul solar.

Crăciunul pe 7 ianuarie este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.

Va prezint cu avesta ocazie o mancare traditionala ruseasca.

Este o salată formată din straturi de hering, legume fierte (cartofi, morcov, sfeclă) oua tari şi maioneza.

Este un fel de mâncare tradițional în Rusia și în alte țări din fosta URSS si este pe masa de Craciun sau de Anul Nou.
Ingrediente: pentru 3-4 persoane 
250 g de hering marinat
1 sfeclă roșie (cruda sau fiarta) 
3 morcovi mici 
2 cartofi mari 
3 ouă fierte tari 
4 linguri maioneza 
mărar proaspăt 
sare și piper 

Mod de preparare: 
Fierbeti legumele cu tot cu coaja in oale diferite. 
Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.
Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.
Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.
Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza un galbenus pentru decorul final. Restul oualor de taie marunt.
Începeți prezentarea cu un strat de sfecla, puneti sare, piper si ungeti cu un strat subtire de maioneza Se pune un strat de morcovi, sare, se apasa bine cu dosul unei lingurite. Se adauga heringul taiat cubulete, cartofii,  se pune un strat subtire de maioneza si un strat de oua. 
Terminati cu un strat de sfecla. Treceti galbenusul printr-o sita fina.
Se decoreaza cu un strat subțire de maioneza, se presara un pic de galbenus, se pune un hering și mărar proaspăt. Dati la rece timp de 2 ore. 
Puteți prezenta intr-o forma mare familiala sub forma de dom sau cupola cu ajutorul unui castron, Apasati bine straturile si dati un pic la rece pentru a demula fara probleme.


Pofta Buna !

surse: http://www.crestinortodox.ro/
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...