Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 22 decembrie 2016

Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.
Adoptata in unanimitate :)
Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.

Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.
Ingrediente: penrtru 3 persoane
9 scoici Saint Jacques proaspete 
2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
1 cățel de usturoi 
1 ceapa eșalotă 
2 morcovi 
1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric  
2 linguri de ulei de măsline 
30 g de unt 
20 cl lapte de cocos 
1 linguriță ulei de susan 
sare de mare, piper 

Mod de preparare: 
Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. 
Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. 
Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. 
Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute. 
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.
Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.
Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. 
Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.
Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos. 
Pofta Buna!

imprimati print 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...