Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 30 octombrie 2016

Prajitura Donauwelle pentru Haloween

Donauwelle = valurile Dunării
De obicei aceasta prajitura tradiționala germană este aromata cu cirese iar glazura de ciocolata este decorata in forma de valuri.  Am făcut-o alternativă de Halloween cu struguri. 
Ingrediente: 
350 g de struguri 
Pentru blat: 
200 g unt la temperatura camerei 
150 g zahăr 
1 vârf de cuțit de sare 
5 oua 
320 gr faina 
1 plic praf de copt
3 linguri lapte
2 linguri de cacao 
Pentru crema de unt: 
125g unt moale 
100-150 g zahăr pudră 
1 linguriță esenta de vanilie
2-3 linguri lapte 

Pentru glazura: 
125 g  ciocolată neagră de desert
25 g de unt moale 

Mod de preparare:
Se prepară blatul: 
Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Se toarna jumatate din aluat in tava unsa.

In cealalta jumatate se adauga si se amestecă cacaoa si se toarnă  peste aluatul precedent.
Se pun strugurii si se coace timp de 30 - 35 de minute.
Se demuleaza si se lasasa se raceasca pe un grătar.



Se prepară crema de unt cu vanilie: 
Frecati untul cu ajutorul unui robot/mixer. Adăugați 100 g de zahar si frecati la viteza mica până când zahărul este încorporat in unt. Creșteti viteza, adaugati extractul de vanilie, sarea și 2 linguri de lapte si se bate timp de 3 minute.Verificati si gustati crema.
În cazul în carear trebui să fie mai dulce și să aibă o consistență mai fermă, se adaugă restul de zahăr. În cazul în care este prea groasa se adaugă 1 lingura de lapte.


Se prepară glazura: 
Se topeste ciocolata rupta în bucăți la bain-marie. Adaugati untul moale si cu o spatula, se amestecă energic pentru a obtine o compozitie neteda si stralucitoare. Lasati sa se raceasca un pic.











Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru a recupera excesul de glazura).

Se toarnă glazura peste tort si intindeti cu o spatula pentru a-l acoperi complet.
Decorati dupa dorinta : puteti face valurile Dunarii cu o furculita sau un decor Halloween :)

Se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

Pofta Buna!
.
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...