Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 3 octombrie 2016

Aperitiv foietaj cu cârnaciori

Astăzi 3 octombrie este ziua națională a Germaniei sau Ziua Unității Germane.
Nemții sărbătoresc această zi cu un festival, în jurul Brandenburg Gate și "Straße des 17. Juni". Festivalul durează, de obicei, 3 zile și găzduiește scene cu muzică live, stand-uri cu bere și răcoritoare, mâncare sau dulciuri.
Va propun  cu aceasta ocazie o rețetă estetică și rapida de aperitiv cu cârnaciori de Frankfurt.

Cunoasteti istoria acestor cârnaţi?
În 1805, Johann Georg Lahner, un tânar macelar nascut la Gasseldorf (Germania) şi stabilit la Viena, propunea pentru prima oara clientelei sale nişte cârnaţi facuţi din carne de porc şi de vita şi înveliţi în intestine de oaie.
În perioada în care şi-a facut ucenicia în Germania, Lahner a învaţat sa faca cârnaţi dintr-un singur fel de carne însa, dupa ce s-a mutat la Viena, i-a venit ideea sa asocieze carnea de porc şi de vita.
Lahner şi-a denumit invenţia "Frankfurter Wiener Wurst", aceasta devenind populara sub numele "Frankfurter Wurst". Succesul noului sortiment de cârnaţi a fost foarte mare, cârnaţii lui Lehner fiind adoptaţi imediat ca mâncare preferata de catre vienezi.
Cârnaţii lui Lehner au fost mâncarea favorita a muzicienilor Johann Strauss şi Franz Schubert. Consacrarea acestui fel de mâncare a venit dupa ce împaratul Franz-Josef a cerut sa i se livreze zilnic "cârnaţi de Frankfurt" la palatul sau din Hofburg.
Notorietatea noii invenţii culinare a depaşit limitele capitalei austriece, cârnaţii fiind extrem de apreciaţi de publicul de la Paris, Londra şi Roma. Destinul invenţiei macelarului Lahner nu s-a limitat la Europa.
De cealalta parte a Atlanticului, unde "cârnaţii de Frankfurt" au ajuns pentru prima oara în 1893, aventura a continuat. Potrivit informaţiilor, un negustor ambulant de cârnaţi a avut ideea de a introduce cârnaţii într-o chifla, astfel luând naştere renumitul "hot dog".
De atunci, americanii manânca şapte miliarde de "hot dog" numai în timpul verii, potrivit National Hot Dogs and Sausages Council. Puse cap la cap, lungimea sandwichurilor hot-dog consumate de americani este egala cu de 171 de ori distanţa care separa New York de Frankfurt.(http://stiri.apropotv.ro/)


Ingrediente: pentru 7 portii
1/2 aluat foietaj
2-3 linguri de mustar iute de Dijon
35 cârnaciori cocktail  de Frankfort 
5 bete pentru frigarui
2 lingurite de lapte
1 galbenus de ou
seminte de mac

Mod de preparare:

Intindem aluatul într-un dreptunghi mare.
Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii).
Punem muștar peste fasiile de aluat.
Rulati cârnaciorii in aluat.
Se infing 5 carnaciori pe fiecare bat de lemn.
Se incalzeste cuptorul la 180 °. Se diluează gălbenușul de ou în 2 lingurițe de lapte rece,
Ungem cu ou si presaram deasupra seminte de mac..
Dati la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.

Serviti imediat cu o bere rece.
Noroc- Glück! :)

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...