Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

duminică, 25 septembrie 2016

Tarta rasurnata cu prune

Un desert cu fundu'-n sus ! :)
Am facut aceeasi reteta ca pentru tarta Tatin cu mere- vezi aicea- am inlocuit numai merele cu prune.
Atentie, in comparatie cu merele, prunele vor lasa mai multa zeama.
Rasturnati tarta pe un gril si puneti sub gril o farfurie pentru a recupera sosul format.



Ingrediente:
1 rulou de aluat foetaj
1 kg de prune (rosii si galbene)
150 gr zahăr tos
50 gr de unt
1 pliculet de zahar vanilat
scortisoara
Mod de preparare:

Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor
Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.
Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți prunele cu aluatul, împingând aluatul între prune și marginile formei. Faceti o gaura in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute.
Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o rasturna.
Rasturnati-o pe un gril si puneti sub el o farfurie pentru a recupera sosul.
Nu ridicati vasul imediat, asteptati cateva minute.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea prunelor. Am decorat-o cu coacaze rosii.

Se serveste calduta natura sau cu frisca sau inghetata de vanilie.

Poftă bună !!!!


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...