Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 29 august 2016

Tarta cu capsuni

Va promit : este delicioasa si ușor de facut.
Va trebuie un aluat (foietaj sau fraged), o crema de vanilie de casa și căpșuni proaspete (ale mele erau culese în aceeași zi).
Am folosit un aluat foietaj express facut de casa- puteti cumpara daca vi se pare greu de facut.
Ingrediente: 6 persoane 
aluat foietaj express - vezi reteta aici (jumatate din reteta) 
500 g de căpșuni 

Pentru crema: 
40 cl de lapte 
60 g zahăr 
25 g amidon de porumb -Maïzena 
1 ou și 1 gălbenuș de ou 
1/2 pastaie de vanilie 

1 plic pentru napat-jeleu transparent

Mod de preparare: 

Se pune la-ncălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Varsati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc,se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.
Se incalzeste cuptorul la 210 ° .
Intindeti aluatul și se așează într-o tavă unsă. Înțepați aluatul cu o furculiță.
Se coace 15 minute la 210 ° apoi coborâți temperatura la 180 ° C și coaceti inca 10 minute.
Lasati să se răcească.
Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile.
Puneti aluatul copt pe o farfurie de serviciu, depuneti deasupra crema racita si decorati cu jumatatile de capsuni.
Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.
Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.
Dati la frigider cel putin 1 ora inainte de a servi.
   
Puteti pregati crema seara o zi inainte. Crema patisiera se conserva 24 de ore la frigider.

Bun desert ! 
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...