Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 20 august 2016

Gratin de dovlecei cu carne

Un gratin delicios cu dovlecei proaspeti culesi direct de la o ferma.
Toata lumea cunoste dovlecelul verde dar mai putin dovlecelul galben- o leguma veche reaparuta.
Dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde închis, verde inchis spre negru şi de asemenea o varietate de forme. Dovlecelul verde se mai numeşte şi Zucchini.
Denumirea sofisticată se datorează faptului că deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat.
Fructele dovlecelului galben sunt cilindrice, si ajung la lungimea de 18-22 cm. Coaja este de culoare galbena, iar miezul de culoare crem-galbena, zemos, cu gust placut si cu continut bogat de vitamina C. Soiul este potrivit pentru consum in stare proaspata, fiarta sau prajita.
Ingrediente (6 persoane):
6-8 dovlecei (verde si galben)
350g de carne de vita  tocată
2 cepe mici
1 catel de usturoi
2 roșii
1 lingura bulion de rosii
1/2 ardei roșu
cimbru uscat
150 g cascaval ras
sare, piper,
2 oua
2 linguri de smantana
boia de ardei
ulei de măsline

Mod de preparare:

Se spala legumele.
Dovleceii se taie în felii rotunde nu prea groase.
Se pune sare si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline. Se presara deasupra cimbru uscat.
Se scot pe hârtie absorbanta.
Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit un pic de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti boia de ardei, sare și piper. Se adauga bulionul de rosii si rosiile taiate bucatele. Fierbeti la foc mic 10-15 minute,.
Intr-un vas pentru gratin punem un strat de dovlecei, presaram un pic de branza rasa și acoperim cu un strat de carne.

Se repeta : un strat de dovlei, cascaval ras si restul de carne. Terminam cu un strat de dovlecei.
Se bat ouale cu smantana. Se asezoneaza cu sare si piper. Se varsa compozitia peste dovlecei, se presară cascaval ras si se da la cuptorul incins la 200°C timp de 20-25 de minute.
Serviti fierbinte! Este si mai delicios a 2-a zi cand este reincalzit..
Pofta Buna !!!!!

imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...