Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

joi, 18 august 2016

Creveti cu ananas si sos dulce acrişor

Stiti ca-mi place bucataria chinezeasca iar aceasta reteta este reprezentativa !
Confucius, unul dintre cei mai mari filosofi chinezi a zis: „Mancarea si dragostea sunt cele mai importante necesitati ale umanitatii”.
Bucataria chinezeasca pune accentul pe combinarea armonioasa a alimentelor, trebuie atins un echilibru intre alimentele dulci si acre, colorate intens si neutre, cu textura fina sau crocanta.
Gastronomia chineza se distinge prin : savoarea ingredientelor, complexitatea metodelor de gatire, modul sofisticat de utilizare al condimentelor si mirodeniilor si incredibila varietate a felurilor traditionale. Conform unui studiu statistic, in China au fost identificate peste 60.000 de feluri traditionale diferite.
Ingrediente : pentru 4 persoane
500 g creveți rozi cruzi sau fierti
Marinada: 1 lingurita plina de faina, 2 lingurite de amidon de porumb- Maïzena, 1 lingurita rasa de
sare, 1 albus de ou
150 gr ananas proaspat (aproximativ o jumătate de ananas)
1 ardel gras rosu taiat in lamele
1-2 cepe tocate marunt
200 gr de sos dulce acrisor (il gasiti in raionul asiatic - il puteti face si de casa reteta aici)
1 galbenus de ou
2 catei de usturoi tocati marunt
faina, ulei
verdeata tocata

Mod de preparare:
Curatam creveții(am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie). 
Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada.
Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute.
Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati.

Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit. Dati fiecare crevete prin faina si puneti-le la prajit. Rumeniti-le pe fiecare parte (cca 4 minute) si le scoateti pe hartie absorbanta.

In alta tigaie puneti o lingura de ulei la-ncalzit, adaugati apoi ceapa, ananasul, ardeiul rosu si le sotati timp de 3 minute la foc iute.
Reduceti focul, adaugati sosul dulce acrisor, crevetii si amestecati usor.

Gatiti inca 2-3 minute la foc potrivit.
Mancarea este gata!
Se serveste fierbinte, cu orez simplu- reteta aici sau cu nouilles- reteta aici.

Pofta Buna !


imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...