Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

miercuri, 31 august 2016

Băutură de vară aromată cu fructe

O băutură rece, naturala si sanatoasa ideală pentru caldurile de vara.
Ce poate fi mai fresh decat sa te racoresti in zilele caniculare cu o bautura sanatoasa, preparata cu fructe de sezon ?
Aroma si prospetimea fructelor proaspete este inegalabila.

Cu ajutorul fructelor de sezon putem prepara bauturi delicioase, pline de antioxidanti, vitamine si minerale.  
Ingrediente : 6 pahare
1 litru de apa minerală gazoasă Perrier 
1 lamaie netratata
1 piersica bio
1 pumn de zmeură congelată bio  
8-10 cuburi de gheață 
3 linguri de sirop de menta de casă - reteta aici ( pueti pune mai mult -dupa gustul dvs ) 
frunze de menta proaspata

Mod de preparare: 
Se spala fructele.
Se toarnă apa minerala rece intr-o carafa de sticla. 
Adaugati piersica tăiata bucățele, lămâia taiata in felii subtiri și zmeura congelată. 
Puneti siropul de menta și cuburile de gheață si amestecati usor. 
Se serveste in pahare si se decoreaza cu frunze de menta .
Răcoritoare, naturale și bogate în minerale, apele gazoase nu sunt băuturi ca oricare altele.
Apa minerală este o apă potabilă provenită dintr-o sursă naturală (izvor), sau forată artificial (sondă) și care prin structura ei fizică și compoziția chimică – de obicei complexă – poate exercita efecte terapeutice. Are o compoziție chimică constantă, raportată la fluctuațiile anuale.
In mod tradițional, apele minerale au fost folosite sau au fost consumate direct de la sursa lor, adesea denumite "cure cu ape" sau "cure vindecătoare", în locuri precum stațiuni de tratament, spa sau băi ori izvoare. Termenul de spa a fost folosit pentru a determina locul în care apa a fost consumată ca băutură și folosită pentru scăldat; termenul de îmbăiere înseamnă locul unde această apă specială a fost folosită în primul rând pentru scăldat, pentru terapie, sau pentru activitățile de recreere; iar termenul de izvor a fost folosit pentru locul în care această apă putea fi consumată. 
Din timpuri străvechi s-au dezvoltat centre turistice active în jurul majorității acestor locuri cu surse de apă minerală, cum ar fi la Vichy(Franța), Spa (Belgia) și Bath (Anglia). Dezvoltarea turistică a dus la apariția de orașe spa și de hoteluri de hidroterapie (de multe ori cunoscute sub prescurtarea de "hidro").

În timpurile moderne, se obișnuiește ca apa minerală să fie îmbuteliată direct de la sursă și să fie distribuită pentru consum. A călători la locul care deține o sursă de apă minerală pentru a avea acces direct la această sursă este în prezent mai dificil, iar în multe cazuri chiar nu este posibil (din cauza drepturilor exclusive de proprietate comercială asupra acestor izvoare). Există mai mult de 3.000 de mărci de apă minerală la nivel mondial disponibile în lumea întreagă.

În România se găsesc numeroase izvoare de apă minerală, în stațiuni balneare ca: Govora, Căciulata, Călimănești, Biborțeni, Zizin, Bodoc, Vâlcele, Covasna, Borsec, Sângeorz,Vatra Dornei, Băile Slănic, Lipova.(sursa:wikipedia)
imprimati print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...