Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

sâmbătă, 30 iulie 2016

Tort cu capsuni Fraisier

Este o reteta clasica a bucatariei franceze compusa din  pandispan, capsuni si crema de vanilie cu unt.
Se poate decora cu martipan.
Ingrediente:
500 gr de capsuni

Pentru biscuit:
4 oua
1 varf de cutit de sare
6 linguri de zahar
5 linguri de ulei
6 linguri de faina
1 lingura de praf de copt

Pentru crema pâtissière:
600 ml de lapte
3 galbenusuri de ou
vanilie pudra
4 linguri de amidon de porumb-maïzena
100 gr de zahar
50 gr de unt
4 foi de gelatina

Pentru frisca:
25 cl smantana lichida
2 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 plic de chantifix


Sirop:
200 ml de apa
40 g de zahar
1 plic de zahar vanilat

Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve.
Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca.


Incalziti cuptorul la 180°C.

Preparati biscuitul:
Se separa galbenurile de albusuri.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de ulei amestecand mereu.Se pune treptat faina si se adauga albusurile batute spuma.
Se pune compozitia intr-o tava de tort unsa si se da la cuptor pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea).

Cand biscuitul s-a racit un pic se scoate din forma si se taie in 2 cu un cutit lung.

Preparati crema:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert 40 cl de lapte cu vanilia si untul taiat bucatele.
Se dilueaza amidonul de porumb cu 20 cl de lapte amestecand bine.
Adaugati galbenusurile de ou, zaharul si amestecati bine.



Se toarnă treptat peste compozitia cu galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa.
Luati de pe foc, adaugati foile stoarse de gelatina, amestecati bine.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa 2 ore pregatiti frisca.
Mixam smantana rece intai usor, apoi la viteza mai mare adaugand treptat zaharul si plicul de chantifix pana obtinem o frisca care se tine bine.
Incorporam frisca in crema de vanilie amestecand usor de sus in jos.


                                                                    

Montati prajitura imediat :
Intr-un cerc detasabil plasati partea inferioara a biscuitului.
Imbibati bine biscuitul de sirop si plasati jumatati de capuni pe marginile cercului..




Cu ajutorul unui posh depuneti deasupra jumatate de crema.

Continuati cu capsuni si terminati cu crema.
Imbibati biscuitul ramas cu sirop si depuneti-l deasupra apasand usor.


Lasati o noapte la frigider.











Demulati si decorati.

.
 
imprimati print 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...