Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 4 iulie 2016

Paini hot dog de casa

Astazi sarbatorim in Statele Unite ziua Independentei.
În 4 iulie, pe tot cuprinsul celor 50 de state americane şi oriunde s-ar afla în lume, americanii sărbătoresc cu mare fast, prin focuri de artificii, parade, concursuri de mâncat hot-dog, jocuri de baseball şi reuniuni de familie cu barbeque, pop-corn, multă bere şi coca-cola.
Ziua Naţională a SUA marchează adoptarea Declaraţiei de independenţă, ratificată de Congres în 4 iulie 1776, prin care cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord s-au declarat independente faţă de Regatul Unit al Marii Britanii.
În 2016, americanii au încă două motive de a sărbători, sunt 240 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 130 de ani de când Miss Liberty cu torţa libertăţii luminează lumea.
Miss Liberty, oferită americanilor de poporul francez la 4 iulie 1884, a fost inaugurată la 28 octombrie 1886, iar preşedintele de atunci, Grover Cleveland, a acceptat statuia în numele poporului american rostind cuvintele: ''Nu vom uita niciodata că libertatea şi-a făcut casa aici şi nu vom neglija altarul său''.
În 1924, Statuia Libertăţii a fost decretată monument naţional, iar în 1984, parte a Patrimoniului Umanităţii listat de UNESCO pentru declaraţia de libertate, pace, drepturi ale omului şi democraţie pe care o face această capodoperă a spiritului uman.

«Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toţi oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viaţa, Libertatea şi căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimţământul celor guvernaţi, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, şi să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundaţia pe astfel de principii şi organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranţă şi Fericire» se afirmă în Declaraţia de independenţa a Statelor Unite ale Americii. (http://stiri.tvr.ro/)

Cu aceasta ocazie va propun o reteta de paine de hot-dog.
Cunoasteti istoria hot-dogului?
Chiar dacă cremvurstul este considerat unul dintre „cele mai bătrâne alimente“ procesate, fiind pomenit, încă din secolul al XIX-lea î.Hr., în „Odiseea“ lui Homer, referinţe clare legate de hot-dog apar tocmai în 1600.
Cunoscut atunci sub denumirea de „dachshund“ (câine şoricar), cârnatul tradiţional s-a transformat mai apoi în „frankfurter“. Se spune că Georg Lahner, un măcelar născut, în 1772, în oraşul Franconia de Coburg, a adus frankfurter-ul la Viena şi a adăugat carne de vită amestecului format până atunci doar din carne de porc, conform publicaţiei „AnOther“.
În jurul anului 1870, pe Coney Island, imigrantul german Charles Feltman a început să vândă cârnaţi în formă de rulouri. Alături de Feltman au existat şi alţi oameni care au contribuit la comercializarea celebrei gustări. Asftel, în 1880, un un german pe nume Feuchtwanger vindea pe străzile din St. Louis hotdogi pe băţ. Ideea a aparţinut soţiei sale care l-a sfătuit să apeleze la această metodă pentru ca gurmanzii să servească preparatul fără să-şi ardă mâinile.
Popularitatea termenului „hot dog“ este atribuită şi caricaturistului american Tad Dorgan, care a observat un vânzător ambulant care oferea cârnaţi fierbinţi la un meci. Pentru a-i atrage pe spectatori comerciantul striga, cât îl ţineau plămânii, „Ia-ţi cârnatul roşu şi fierbinte!“, frază pe care, mai apoi, Dorgan a preluat-o în multe dintre lucrările sale. Citeste mai mult: adev.ro/mqe1io

Ingrediente: pentru 16 paini
20 cl de lapte
12 cl de apa
1 ou
1,5 lingurita de sare
2 linguri de zahar
60 g de unt moale
650 g de faina
1 plic de drojdie uscata

1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
 seminte de mac, floarea soarelui

Mod de preparare:


Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. 



In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. 

Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot.  La sfarsit adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.
Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 16 bucati.


Se formeaza batoane alungite si se pun pe o placa acoperita de hartie de copt.

Lasati sa creasca 25-30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti painile cu amestecul galbenus de ou si lapte rece.
Presarati deasupra seminte de mac, floarea soarelui etc.
Coaceti 15-20 de minute.



Le puteti congela fara probleme.
Ramane sa le umpleti...dupa dorinta :) si sa le serviti.
23 iulie este sărbătorită la nivel naţional în S.U.A ca „Ziua Naţională a hot-dog-ului“, o dovadă a pasiunii americanilor pentru crenvurstul cuibărit între două felii de pâine.
Sărbătoarea a fost înfiinţată în onoarea preparatului servit în anul 1870 de imigranţii germani în parcul de distracţii din Coney Island, în America.
Rezultatelele unui studiu realizat recent arată că americanii mănâncă aproximativ 20 de miliarde de hotdogi pe an.
Pentru a sărbători această „pasiune gastronomică naţională“, în fiecare an, pe 23 iulie, în New Orleans şi alte oraşe americane au loc diverse parade şi carnavaluri. Oamenii se strâng pe străzi, participă la concursuri de băut bere şi îşi înscriu câinii la curse, totul pentru a celebra ziua naţioanlă a cârnatului asortat cu muştar şi ketchup.
S.U.A nu este singurul stat care aduce un omagiu acestui umil preparat, Marea Britanie şi Australia fiind alte două zone în care locuitorii se adună pentru a sărbători „Ziua Naţională a hot-dog-ului“. Deşi cheltuiesc aproximativ 1.7 miliarde de dolari pentru a gusta, zi de zi, un sandviş cu crenvurst şi muştar, puţini americani ştiu că germanii sunt cei care ar trebui să primească patentul de invenţie pentru acest preparat. Citeste mai mult: adev.ro/mqe1io

Noi am avut sansa de a gusta un veritabil hot-dog la restaurantul "Nathan's" din  Coney Island.
O amintire inubliabila :) !

 
  


3 comentarii:

  1. Cum masurati cl de apa si lapte. Multumesc pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu o masura graduata de apa:
      12 cl = 120 ml
      2o cl = 200 ml
      Puteti masura cu o cana = 240 ml
      Puneti intai laptele si apoi apa. Este aproximativ trebuie ça faina sa fie bine incorporata

      Ștergere
  2. reteta garantata bucataras.ro
    http://www.bucataras.ro/retete/paini-hot-dog-de-casa-78394.html

    RăspundețiȘtergere

The moneytizer

The moneytizer

Retete din lumea intreaga

The moneytizer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...