Toate imaginile si textele care apar în acest blog, daca nu s-a specificat altfel, sunt proprietatea mea exclusiva si sunt protejate în conformitate cu Legea 8/1996 din România şi de legislatia internationala. Imaginile si/sau textele nu pot fi reproduse, copiate, transmise, publicate sau modificate, integral sau partial si pe orice suport, fara permisiunea mea scrisa. © Blogul lui Catalina

luni, 2 martie 2015

Rulade de vițel cu sos de rosii

O reteta delicioasa pe care o fac si refac la cererea baietilor mei (mare si mic).
Ruladele de vitel le cumpar de la macelar gata umplute. 
Le puteti face de casa este si mai bun in mod sigur. 
Sunt umplute cu carne de porc tocata asezonata cu usturoi si verdeata. 
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gătire: 35 minute

Ingrediente (6 portii):
- 6 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau cumparate de la măcelar)
- 1 ceapă
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu -vezi reteta sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
- 2 lingurite de bulion concentrat
- 1 pahar de apa calda
- 6 caise uscate sau 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita paprika afumata
- sare, piper, 
- dafin cimbru
- patrinjel tocat
Pregătirea retetei:
Curatati si tocati ceapa si usturoiul marunt. Curatati si taiati morcovul in rondele.
Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se pun condimentele (sare, piper, paprika).
Odată rumenite, se adauga ceapa, morcovul si usturoiul in tigaie.
Când sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. 
                                                               
Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi) se pun ierburile: dafin cimbru.
Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute. 
10 minute înainte se scot și se taie în jumătate (am indepartat sfoara).
Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.
Presarati patrunjel tocat si serviti.
Serviti cu piure de cartofi (reteta aici ) sau cu orez (reteta aici).
Poftă Bună !!!!!

Imprimez-Print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

miauuu...........

a target="_blank" href="http://www.hostingpics.net" title="Hebergeur d'image">Hebergeur d'image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...